Política 25/05/2016

La fiscal general de l'Estat considera que les estelades no inciten a l'odi

Consuelo Madrigal afirma que les banderes independentistes són una "ensenya partidista i res més"

Efe
1 min
La Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal, aquest dijous a Madrid

MadridLa fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha assegurat aquest dimecres que no creu que les estelades incitin a l'odi o a la discriminació. Segons ha assegurat, les banderes independentistes no són més que una "ensenya partidista i res més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Consuelo Madrigal ha fet aquesta reflexió en una roda de premsa celebrada a la Fiscalia General sobre la reforma de la llei d'enjudiciament criminal en ser preguntada per la decisió de la Delegació del govern a Madrid de prohibir l'exhibició d'estelades a la final de la Copa del Rei de futbol de diumenge passat i la posterior d'un jutjat d'anul·lar-la.

"No crec que les estelades incitin a l'odi, a la xenofòbia o al racisme", ha dit Madrigal, que ha comentat que coincideix amb la sentència que va dictar el Tribunal Suprem sobre la presència d'estelades en establiments públics.

Tanmateix, divendres passat la Fiscalia va defensar al jutjat contenció administratiu que la prohibició de les estelades a la final de Copa dictada per la Delegació del govern espanyol a Madrid era correcta. I un dels arguments del veto era que la bandera independentista incitava a la violència. Finalment, però, el jutge va donar la raó a l'associació Drets i, contra el criteri de la Delegació del govern espanyol i del fiscal –jeràrquicament a les ordres de Madrigal–, va autoritzar les estelades.

stats