ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

La fiscalia de l'Audiència Nacional adverteix que continuarà perseguint ETA com fins ara

El fiscal en cap, Javier Zaragoza, anuncia que no hi haurà treva als tribunals. També qualifica de "manifestament insuficient" el comunicat de l'organització armada

Efe
1 min

MadridCom que l'alto el foc és "manifestament insuficient", no hi haurà treva en la lluita antiterrorista. Ho ha garantit aquest dilluns el fiscal en cap de l'Audiència Nacional espanyola, Javier Zaragoza. En declaracions als periodistes a la seu del tribunal, ha assenyalat que en el comunicat d'ETA "no hi ha una renúncia definitiva, ni anunci de dissolució ni una entrega de els armes", encara que s'hi parli d'un alto el foc "general, permanent i verificable internacionalment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pronunciament d'ETA, per tant, "no condicionarà" a partir d'ara l'actuació de la fiscalia "en la investigació i la persecució del terrorisme", i ha afegit que el ministeri públic continuarà en la mateixa línia que fins ara: investigant els fets delictius d'ETA i exigint responsabilitats i protegint els drets de les víctimes.

Zaragoza s'ha posat en contacte amb els fiscals de París i, segons ha explicat, li han comunicat que ells també continuaran treballant "en el compliment estricte de la legalitat".

stats