Política 25/04/2017

La fiscalia demana investigar la delegada del govern espanyol a Madrid per frau a Mercamadrid

El ministeri públic denuncia Concepción Dancausa i fins a 15 persones més pel mateix cas, entre les quals hi ha Pablo Manuel González, germà de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González

Ara
1 min
Concepción Dancausa ha denunciat una amenaça arran de la polèmica amb les estelades

BarcelonaLa fiscalia provincial de Madrid ha denunciat la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, per "un delicte societari de l'article 295 del Codi Penal" (frau) comès contra les arques de Mercamadrid durant l'època en què va ser regidora al govern municipal d'Ana Botella, segons ha avançat aquest dijous 'El País' i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia arriba un any després que l'Ajuntament de Madrid, amb Manuela Carmena al capdavant, remetés al ministeri públic un informe sobre presumptes "pràctiques irregulars" a Mercamadrid, societat mixta participada pel consistori en un 51%, amb "responsabilitats polítiques per mala gestió".

Es denunciava malversació de fons públics en l'adjudicació d'uns terrenys a Mercamadrid. Una operació en què se cedeixen uns terrenys municipals i, en lloc de cobrar pels terrenys, s'acaben pagant 41.500 euros al mes al beneficiari, i així fins al 2032. La denúncia no és només contra Dancausa, delegada del govern des d'abril del 2015.

Fins a 16 persones, entre alts càrrecs dels consells de Mercasa i Mercamadrid, seran també investigats. Entre ells, Pablo Manuel González González, germà de l'expresident Ignacio González, detingut divendres passat en el marc de l'operació Lezo.

stats