Política 14/12/2015

La Fiscalia investiga si es van fer servir fitxers amb dades personals dels ciutadans al 9-N

Pretén aclarir fins a quin punt la Generalitat "va mantenir en tot moment" el control de la consulta

Enric Borràs
1 min
El president Mas, a la sortida del TSJC / PERE VIRGILI

BarcelonaLa Fiscalia investiga si en la consulta del 9-N "es van utilitzar fitxers públics que contenien dades personals dels ciutadans" i per això ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) noves diligències per aclarir el paper del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI). Segons un comunicat de la Fiscalia General de l'Estat, el CTTI va facilitar "les plataformes informàtiques que van constituir un dels elements essencials" perquè es fes el 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la Fiscalia, en la documentació lliurada per les empreses que van fer la plataforma informàtica que hauria servit de base per al 9-N hi ha elements que "inequívocament" indiquen que tenien ja abans del 9-N contractes amb el CTTI. La Fiscalia assegura que pretén "establir fins a quin punt l'administració catalana va mantenir en tot moment i fins al final un control determinant sobre la preparació el desenvolupament de la votació" tot i que això entraria en "oberta contradicció" amb la suspensió que havia ordenat el Tribunal Constitucional.

Entre les últimes diligències que la Fiscalia va demanar en la investigació de la querella del 9-N hi ha les declaracions com a testimonis de l'assessor d'opinió pública de la conselleria de Governació, per l'administració i manteniment de la web de la consulta; i el responsable de la coordinació d'incidències informàtiques del CTTI.

stats