Política 15/07/2017

Joaquim Forn no confirma la continuïtat d'Albert Batlle al capdavant dels Mossos

El nou portaveu del Govern, Jordi Turull, reitera el seu compromís amb l'1-O: "El patrimoni més important que tinc són les meves conviccions"

Ara
2 min
Foto de família del nou govern de Puigdemont per a l'1-O

BarcelonaEls moviments a la primera fila del Govern es van completar aquest divendres però no es descarta que en rangs inferiors encara hi puguin haver canvis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, s'ha mostrat partidari que "la gent que funciona continuï al seu lloc", tot i que ha admès que "si s'han de fer canvis es faran". Preguntat a Catalunya Ràdio i RAC1 per la figura del director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, Forn ha descartat confirmar que es mantindrà al càrrec. "No puc garantir ni una cosa ni l'altra", ha afirmat el nou titular d'Interior, que ha assenyalat que "els propers dies es decidirà si hi ha canvis dins l'organigrama dels Mossos".

D'altra banda, Forn ha insistit que el cos garantirà la "normalitat" i la "seguretat" el dia del referèndum: "Les coses es faran bé i com s'han de fer, i no hi haurà cap problema si hi ha voluntat democràtica per les dues parts [Govern i executiu espanyol]".

En aquest sentit, Forn ha subratllat que el principal objectiu del Govern –i del departament que ell encapçala en particular– és que la gent pugui anar a votar l'1-O amb "tranquil·litat".

"Compromís i determinació"

"Compromís", "determinació", "il·lusió" i "responsabilitat". Aquests són els termes que han utilitzat Forn i el nou conseller de Presidència, Jordi Turull, per descriure com entomen l'encàrrec que els ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de comandar dues de les principals conselleries de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

Els dos consellers han refermat el seu compromís amb el full de ruta del Govern i han descartat amb rotunditat que arguments com els de veure perillar els seus béns els puguin fer flaquejar: "El patrimoni més important que tinc són les meves conviccions i la meva honestedat", ha afirmat Turull, que ha insistit que "no" té "por" i que se sent "amb l'obligació política de donar-ho tot".

Turull, que també exercirà de portaveu de l'executiu, ha afirmat que no li consta que hi hagi d'haver més canvis al Govern de cara a l'1-O. Tanmateix, ha insistit que "aquesta competència recau únicament en el president [de la Generalitat]".

Preguntat pel relleu de Neus Munté al capdavant de les dues competències que ara exercirà ell –Presidència i portaveu–, Turull ha afirmat que "desconeix" com s'ha produït i que en els pròxims dies parlarà amb Munté, que ha qualificat d'"amiga personal", perquè l'hi expliqui. Sigui com sigui, ha insistit que el compromís de l'exconsellera amb el Procés és "absolut" i que "es manté intacte", malgrat el seu pas al costat.

Sobre si té previst fer algun canvi a Presidència, Turull no ho ha descartat però ha afirmat que l'equip que tenia Munté "és molt ferm", per la qual cosa ha afirmat que, d'entrada, tenen la seva "confiança".

stats