Política 25/04/2012

Homs: "Cada cop hi ha menys opcions d'entendre'ns amb Espanya"

El portaveu del Govern diu a RAC1 que ja tenen a punt el "pla de l'estrebada" com a resposta al xoc amb Madrid pel pacte fiscal

2 min

El Govern ha començat a escenificar aquest dimecres el seu distanciament amb el PP amb vista a un possible xoc pel pacte fiscal i davant l'amenaça d'una intervenció dels comptes de la Generalitat. En una entrevista a El món a RAC1, el portaveu Francesc Homs ha advertit que "cada cop hi ha menys opcions d'entendre'ns amb Espanya". "Vàrem creure que era possible el pacte en tota l'operació de l'Estatut, sé fins a quin punt hi havia una càrrega de profunditat en tot aquell procés, però tot això s'ha esberlat", ha dit Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ja va assegurar aquest diumenge a l'ARA, Homs ha dit que l'executiu de Rajoy ja té a punt l'ofensiva contra Catalunya. "No enviarà els tancs, però ho farà amb altres armes, com la pressió mediàtica", ha insistit.

Com a reacció, el portaveu de l'executiu ha avançat que el Govern està preparant el que ha anomenat "el pla de l'estrebada", la seva resposta "a les accions de l'Estat contra l'autogovern".

Homs ha recordat que l'amenaça d'intervenció i la negativa de Madrid a pagar els deutes pendents de l'Estatut s'afegeix a molts altres intents previs d'"impedir l'exercici de l'autogovern com l'havíem entès fins ara". "El Parlament ja ens l'han condicionat molt, amb la sentència de l'Estatut al Constitucional, amb la llei de la dependència...", ha remarcat.

Minuts després de l'entrevista a RAC1, en la sessió de control al Parlament, el president Artur Mas ha fet evident el creixent distanciament amb el PP de Catalunya. La líder popular, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el Govern de promoure la confrontació amb l'estat espanyol parlant d'eleccions anticipades i defensant el camí de l'estat propi i ha assegurat que és Madrid qui, transferint els diners de les bestretes, garanteix el pagament de les nòmines de la Generalitat. "Les bestretes que rebem de Madrid no són dàdives, són els diners dels catalans", li ha etzibat Mas a Camacho. La resposta ha estat acollida amb una ovació generalitzada a la cambra.

stats