POLÍTICA
Política 07/10/2011

El Govern tranquil·litza els funcionaris i els garanteix que cobraran la paga extra de Nadal

El portaveu Francesc Homs ha descartat la retallada hores després que la conselleria d'Economia obrís la porta a deixar tots els treballadors públics sense la paga

Ara
1 min

BarcelonaAquest any els funcionaris tindran paga extra de Nadal. Ho ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs, després que aquest dijous el conseller d'Economia obrís la porta al fet que la mesura que s'aplicarà sobre els alts càrrecs de l'executiu s'estengués al conjunt dels funcionaris. "Ningú ha dit el contrari, si se'm permet", ha dit Homs a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dijous a la nit el conseller d'Interior, Felip Puig, ja va voler tranquil·litzar els funcionaris. En declaracions al programa 59 segons de TVE, Puig va voler calmar els ànims dels funcionaris, sense descartar per complet la possibilitat que el Govern apliqui la mesura: "Jo crec que tots els funcionaris tindran paga de Nadal. No crec que plantegem un esforç similar. A un professional li pots demanar alguns sacrificis, però treure-li una part tan significativa de les seves expectatives i a més a tan curt termini, no ho sé..."

El president Artur Mas va anunciar dimercres que els alts càrrecs del Govern no cobrarien paga extra de Nadal. El conseller Andreu Mas-Colell va dir dijous al matí que no descartava estendre la mesura a tots els funcionaris. A la tarda va precisar que, en tot cas, hi hauria un diàleg previ amb els sindicats: "No podem descartar res, ni jo he proposat res, qualsevol iniciativa sempre serà dialogada amb els agents socials", va dir.

Aquest divendres al matí Homs ha donat per tancat el debat per aquest 2011. El portaveu no ha descartat, però, que la mesura es pugui aplicar el 2012. "No tinc una bola de vidre", ha dit.

stats