CONCERT PER LA LLIBERTAT
Política 04/06/2013

El 29-J fulmina l'èxit de Springsteen

Més de 40.000 entrades per al Camp Nou venudes en mig dia

Marc Colomer
2 min

Barcelona.El volum de la demanda d'entrades per al Concert per la Llibertat del 29 de juny al Camp Nou, que promouen Òmnium i l'ANC, va fulminar ahir alguns rècords de venda d'entrades de grans artistes de rock de l'escena internacional. A quarts de set de la tarda d'ahir, els organitzadors del macroconcert que ha de ser una nova expressió massiva de suport al dret a decidir de Catalunya ja havien venut més de 40.000 entrades de les 70.000 disponibles. Entre aquestes 40.000, hi figuren els paquets d'entrades venuts a les assemblees territorials d'Òmnium i l'ANC i els milers de localitats que s'havien venut a través de la web Concertperlallibertat.cat, que va acumular ahir des del moment de l'obertura (14 h) llargues cues virtuals de fins a 8 i 9 hores ocasionades pel col·lapse d'usuaris que volien obtenir entrades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per situar la magnitud de l'èxit, Bruce Springsteen va vendre l'any passat 15.000 entrades en quatre hores per al concert de l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, en què es van posar a la venda 60.000 localitats. La saturació de la web de venda de les entrades -els preus van dels 12 als 150 euros- va alentir el tràmit per aconseguir-ne. Això va provocar queixes d'usuaris a les xarxes socials, que veien com després d'hores de cua no podien acabar el tràmit. Encara es pot mirar d'aconseguir-ne a través de les assemblees territorials d'Òmnium i l'ANC, que també organitzen transport col·lectiu.

60 noms i 200 artistes

El concert aplegarà a l'escenari emblemàtic del Camp Nou destacades figures del panorama musical del país, i amb presència d'artistes de fora, sota direcció de Gerard Quintana i Lluís Danés. En total, són 60 grups i més de 200 artistes, des de Lluís Llach fins a Pastora, passant per Dyango, Sopa de Cabra, la Dharma, Fermin Muguruza, Pedro Guerra, Paco Ibáñez o l'OBC, entre molts altres. Amb el record del macroconcert de Llach al Camp Nou el 1985, els organitzadors volen aprofitar un dels escenaris amb més projecció mundial per llançar un nou missatge de suport al procés d'autodeterminació. Serà el preludi de la cadena humana que l'ANC i Òmnium promouen per a la Diada d'enguany amb l'objectiu de donar una empenta social al procés en el que creuen que ha de ser l'esprint final fins a l'autodeterminació, el 2014.

stats