Política 02/10/2016

Podem dóna per fet el govern de Rajoy mentre el PP guarda silenci

Ara
2 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, va lamentar el desenllaç del comitè federal del PSOE.

Barcelona“S’imposen al PSOE els partidaris de donar el govern al PP”, va reaccionar ahir el líder de Podem, Pablo Iglesias, un cop es va saber la dimissió de Pedro Sánchez. Ho va fer en un missatge a Twitter -com molts altres polítics, tenint en compte que era tard- en què afegia: “Davant del govern de la corrupció, nosaltres seguirem amb i per la gent”. El cap de files del partit lila ja va donar ahir per fet un nou govern del PP i per enterrades les possibilitats de conformar una majoria alternativa amb els socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més contundent va ser el seu company al grup d’Units Podem i líder d’IU, Alberto Garzón: “El PP ha guanyat la votació al carrer Ferraz”, va tuitejar, si bé va matisar: “Tampoc ens equivoquem. Era i és una lluita de poder, burocràtica, no ideològica. El projecte polític de Sánchez i de Susana és el mateix”.

Des de C’s, Albert Rivera també va reaccionar a Twitter, clamant que “els espanyols no tenen més temps ni mereixen més bloqueig”. Implícitament estava convidant el PSOE a l’abstenció en una investidura de Rajoy, un missatge que al matí ja havia llançat la cap de files del seu partit a Catalunya, Inés Arrimadas. El PSOE “ha d’aprofitar l’oportunitat de tenir un govern controlat per l’oposició”, va dir Arrimadas.

El govern espanyol i la cúpula del PP van decidir mantenir ahir el silenci després del desenllaç a Ferraz. “No és moment de fer valoracions. Si hem estat expressant el nostre respecte per la situació per la qual passava el PSOE, avui cal mantenir aquesta actitud”, van dir fonts populars a Efe.

En clau catalana, la coordinadora general del PDC, Marta Pascal, va afirmar a Twitter que “el PSOE ha preferit Rajoy a un referèndum a Catalunya”. Hores abans, el diputat d’ERC Gabriel Rufián havia apuntat: “No volen fer fora Sánchez perquè vulgui fer un referèndum. No ho ha volgut mai”.

stats