ELECCIONS 2011
Política 06/05/2011

El govern espanyol acata la sentència i adverteix que l'ha de complir tothom

Diu que d ela mateixa manera que va acatar la resolució del TC, ara també acata la de l'alt Tribunal

Redacció
1 min

MadridEl govern ha afirmat avui que acata i respecta la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que dóna llum verda a Bildu perquè es presenti a les eleccions del pròxim 22 de maig i ha advertit que les decisions del TC "han de ser complertes per tots els ciutadans i poders públics". En un comunicat del Ministeri de Justícia, l'Executiu ha subratllat que en el sistema constitucional correspon als tribunals determinar la legalitat de les candidatures electorals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A l'Estat de Dret a cada poder de l'Estat corresponen concrets comesos i el govern ha complert amb els seus", destaca l'executiu, que recorda que va decidir impugnar totes les candidatures de Bildu en considerar que havia "motius suficients per qüestionar la seva legalitat" . "Les decisions del màxim intèrpret de la Constitució, que té l'última paraula en aquesta matèria, han de ser complertes per tots els ciutadans i poders públics", conclou el comunicat oficial.

Fonts de l'Executiu han precisat a Efe que "de la mateixa manera que el Govern va expressar el seu total respecte i acatament a l'acordat pel Suprem, en aquesta ocasió fa el mateix amb l'adoptada pel Constitucional, perquè és un principi bàsic en democràcia actuar d'aquesta forma davant les decisions dels tribunals ", han assenyalat les fonts. Per això han expressat la seva confiança en què els representants de totes les forces polítiques, amb independència que puguin estar més o menys d'acord amb la decisió, exposin també el seu respecte davant l'acordat avui pel TC.

stats