Política 22/04/2014

El Govern desafia Rubalcaba a concretar la seva via federal abans del 25-M

Homs no veu cap indici que la proposta de reforma constitucional dels socialistes s'estigui obrint pas a Madrid i deplora el seu tacticisme

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha desafiat aquest dimarts el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a concretar la seva proposta de reforma de la Constitució en sentit federal abans de les eleccions europees del proper 25 de maig. Per Homs, "gairebé sembla un acudit" que els socialistes prometin que presentaran la seva proposta amb posterioritat a la cita electoral, i no abans perquè la gent pugui anar a votar a consciència. "Si tan convençuts n'estan, que la donin a conèixer ara", ha afirmat Homs després de la reunió del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha deplorat el tacticisme que s'intueix darrere del posicionament dels socialistes, que no concretaran la proposta federal fins després del 25-M, "no fos cas que se'ls escapés algun vot". A parer seu, no s'ha mogut res a Madrid que faci pensar que el govern de Mariano Rajoy pot estar ara més predisposat a abordar una reforma constitucional. Tan poc "madur" està aquest tema que el PSOE es veu obligat a esperar a després de les eleccions, ha afegit.

stats