CRISI FINANCERA
Política 30/03/2011

El govern espanyol exigeix a la Generalitat que retalli el doble del previst

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que l'Estat pretén una tisorada "inviable” del 20% i acusa el govern espanyol de forçar la Generalitat a "maquillar" els números

M.colomer
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura el govern espanyol vol que la retallada pressupostària de la Generalitat sigui el doble del que estava previst. Un 20% reclama Madrid, i no del 10% anunciat pels Govern, diu el titular d'Economia. Mas-Colell ja ha avisat que una retallada d'aquesta magnitud és totalment "inviable": "El govern estatal ens està demanant que multipliquem l'ajustament per 2,20, és a dir que més que doblem l'ajustament aquest any. El Govern implementa un ajustament de 2.600 milions. L'administració central ens diu avui que és innegociable ajustar 3.200 més. A ningú se li escapa que és totalment inviable. Estem en una situació molt complexa". Mas-Colell ha insistit que el problema només té solució per la via del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular d'Economia ha fet aquestes declaracions a RAC1, on ha carregat contra el PSC per demanar al Govern que no retalli serveis mentre a Madrid exigeix que la Generalitat retalli el doble.

Ha dit Mas-Colell: "No crec que el Ministeri d'Hisenda sigui seriós amb aquest requeriment [d'ajustar el dèficit] i per tant, he de concloure que ens està convidant a maquillar els números. [...] Mai maquillarem els números. Només farem el que creiem que podem fer."

Aquestes paraules han indignat el PSC, que ja ha demanat a Artur Mas que desautoritzi el conseller per haver donat a entendre que el govern del PSOE convida la Generalitat a maquillar les finances perquè sembli que compleix amb exigències impossibles.

A més, Mas-Colell ha assegurat que la situació financera de la Generalitat és més imputable al govern de l'Estat que no pas a la gestió de l'anterior Govern. En resum, que la situació que pateix Catalunya "és culpa de l'Estat".

stats