Política 28/10/2011

Duran creu que el problema és que "molta gent socialista i popular" comparteix les paraules de Peces-Barba

El candidat de CiU demana a Rajoy i a Rubalcaba que s'oposin frontalment a les declaracions del pare de la Constitució

Acn
2 min

El candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el problema sobre les polèmiques paraules de Gregorio Peces-Barba és que "molta gent socialista i popular" les comparteix, a jutjar pels aplaudiments a la sala en el moment que el pare de la Constitució les va pronunciar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran no es fica tant amb el contingut sinó amb les formes, i qualifica les seves paraules d'"improcedents", "rebutjables" i "de menyspreu". Davant d'això, a banda de desitjar que els catalans responguin aquestes declaracions contra Catalunya a les urnes el proper 20-N, el candidat de CiU demana tant a Mariano Rajoy com a Alfredo Pérez Rubalcaba que s'oposin a les opinions del catedràtic.

"També hi ha molts catalans que pensen que ens aniria millor sense Espanya", ha declarat Duran i Lleida traient importància al contingut de les paraules de Peces-Barba dient que als espanyols els hauria anat millor amb els andalusos que amb els catalans, per donar a entendre que el problema no és què diu sinó com ho diu, amb "ironia" i "sarcasme", que a més obté el somriure del president de l'advocacia espanyola que seu al seu costat.

Més enllà d'explicar que els catalans no celebren cap derrota sinó que commemoren l'11 de setembre de 1714 com a festa nacional perquè celebren la "voluntat de ser poble" i de tornar-se a aixecar malgrat les derrotes, Duran ha considerat que el pitjor dels comentaris de Peces-Barba és el que fa referència als bombardejos de Barcelona perquè posa en dubte que els considerés oportuns i que fins i tot els podria tornar a considerar pertinents.

Aquestes paraules les ha qualificat d"improcedents" i "rebutjables" i ha considerat que no poden més que rebre "el menyspreu més absolut". Davant d'això, Duran desitja que tinguin una resposta dels catalans a les urnes en les properes eleccions generals i que tant Mariano Rajoy com Alfredo Pérez Rubalcaba les desmenteixin i s'hi oposin frontalment.

Però per Duran el pitjor és la complicitat que Peces-Barba va trobar a la sala on va pronunciar les seves paraules contra Catalunya, ja que molts dels assistents van aplaudir-li els comentaris quan els advocats catalans van abandonar la sala. "El problema és que hi ha molta gent socialista i popular que comparteix aquests paraules o el fons del missatge de Peces-Barba" i això és el que cal superar, segons Duran.

Malgrat això, Duran s'ha mostrat contrari a demanar al Parlament que reprovi Gregorio Peces-Barba, tal com el Parlament andalús ha fet amb ell per les seves opinions en què acusava els agricultors andalusos de treballar poc perquè ja tenen el subsidi agrícola, anomenat PER, garantit.

stats