Política 25/01/2012

Un grup de manifestants llencen ous al cotxe de Camps

Protesten per la decisió del jurat d'absoldre l'expresident. La policia ha de custodiar el vehicle perquè pugui continuar la marxa

Efe
2 min

ValènciaUn grup de manifestants ha llançat ous i aigua contra el vehicle en què l'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha abandonat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana després de conèixer la seva absolució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps ha estat escridassat a la seva sortida, sobre les 20.40 hores, de la seu del TSJ valencià, on s'ha llegit el veredicte del jurat que l'ha declarat no culpable en no considerar provat que acceptés peces de vestir regalades per la trama Gürtel.

L'excap del Consell, acompanyat per la seva dona, Isabel Bas, ha rebutjat fer declaracions al sortir, més d'una hora després de l'inici de la lectura del veredicte del tribunal popular, i s'ha limitat a dir "moltes gràcies" quan se li ha preguntat preguntat com es trobava.

Posteriorment ha entrat en un cotxe al qual, després d'iniciar la marxa, els manifestants concentrats des de les 19 hores davant del palau de justícia han llançat ous i aigua en senyal de protesta.

Aquestes agressions han obligat els agents de la Policia a custodiar el vehicle en el tram situat davant del TSJCV, on s'havien concentrat inicialment, i abans de conèixer que s'anava a llegir el veredicte, per mostrar el seu suport al jutge Baltasar Garzón, precisament qui va iniciar la investigació del cas Gürtel.

Els manifestants també han aconseguit enderrocar les tanques ubicades davant de les portes del TSJCV, en l'interior es troben dependències del Col·legi d'Advocats on Camps s'ha trobat per primera vegada amb la seva família després de conèixer la seva absolució.

Després de sortir de la sala on ha conegut el veredicte, ha saludat la seva dona i els seus familiars i s'ha abraçat amb diversos coneguts.

Allà també l'esperaven nombrosos càrrecs populars i famosos, entre ells el torero Vicente Barrera.

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que també l'esperava a la sortida, ha assegurat a la premsa que Camps "està molt content".

stats