Finances públiques
Política 23/11/2011

El Govern denuncia que l'Estat no ha pagat els 750 milions de l'Estatut en infraestructures

A banda dels 1.750 milions del fons de competitivitat, el Govern reclama a Madrid la transferència corresponent a la disposició addicional tercera de l'Estatut

Ara
1 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, va revelar ahir que una de les possibles estratègies de futur seria un govern de concentració.

BarcelonaEl govern espanyol deu a la Generalitat els 750 milions d'euros corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut. En declaracions a El món a RAC1, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat aquesta situació i ha recordat que aquests diners –a diferència dels del fons de competitivitat– estaven inclosos en els pressupostos d'aquest 2011. "Ens van dir que ens els pagarien, i no ens els han pagat", ha explicat Homs, que dubta que els diners arribin abans que acabi l'any: "Els inquilins de la Moncloa estan pensant més en fer les maletes i marxar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest deute de l'Estat amb Catalunya s'ha de sumar als 1.750 milions corresponents al fons de competitivitat, que la Generalitat també reclama a Madrid. En aquest cas, però, tot i que es tracta d'un pagament corresponent també a l'any 2011, el govern espanyol mai no s'ha compromès a fer-lo efectiu.

stats