Política 19/05/2015

Mas demana al govern espanyol reunir la Junta de Seguretat en plena tensió entre policies

"Estic convençut que la trobada s'acabarà formalitzant en els propers dies", assegura Homs, que demana "serenitat" al ministre Jorge Fernández Díaz

Roger Mateos
1 min
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, avui / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que el Govern ha pres la "iniciativa" de proposar a l'executiu espanyol una reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, que presideix el president de la Generalitat, Artur Mas. "S'ha enviat una comunicació demanant que es faci aquesta reunió", ha explicat Homs després de la reunió del Govern. La petició es formula en plenes tensions entre cossos policials, després que els Mossos d'Esquadra denunciessin que membres de la Policia Nacional havien interferit i posat en risc una operació antijihadista a Catalunya conduïda per la policia catalana. La trobada encara no s'ha formalitzat. "Estic convençut que s'acabarà formalitzant en els propers dies", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha advertit que "convindria un punt més de serenitat per part de ministre de l'Interior", Jorge Fernández Díaz, que va acusar els Mossos de manca de sentit d'estat arran d'aquesta polèmica. Si aquest punt de serenor "hi és, qualsevol trobada serà productiva", ha afegit.

El conseller ha justificat que els Mossos denunciessin davant l'Audiència Nacional una suposada "xivatada" des de la Policia Nacional a membres de la cèl·lula jihadista. "Si els Mossos d'Esquadra estan actuant com a policia judicial per mandat de l'Audiència Nacional i es troben amb això, ho han de posar en coneixement de l'Audiència Nacional, és la seva obligació", ha recalcat. Homs s'ha mostrat "perplex" per la reacció irada del ministre, que va fer "lectures polítiques sorprenents" contra els Mossos.

stats