POLÍTICA
Política 31/03/2011

El Govern diu que Catalunya és un país "prou fort" per plantar-se davant Madrid

El portaveu Francesc Homs assegura que és moment de dir "prou" a l'exigència de l'Estat de duplicar la retallada per complir amb el dèficit

Redacció
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern

BarcelonaLa Generalitat es plantarà davant de Madrid per l'exigència de retallar encara més la despesa. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit en una entrevista a El matí de Catalunta Ràdio que Catalunya "és un país prou fort" per poder-se "plantar". Ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va desvelar que el govern espanyol ha exigit a la Generalitat que redueixi el pressupost un 22%, en comptes del 10% previst inicialment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Homs, feia dos mesos que els dos governs negociaven de manera discreta. Les exigències de Madrid, però, han obligat a dir "prou". De tota manera, el secretari general de la Presidència ha deixat clar que "les negociacions no estan trencades".

Homs també ha acusat el PSOE de maquillar les xifres reiteradament. "Això de maquillar o adornar és el que ha anat fent el partit socialista els últims anys", ha dit el portaveu. I ha afegit: "El govern espanyol ha negat la crisi o ha arribat a dir que es complien els objectius de dèficit, quan no es complien".

El secretari general de la Presidència també ha admès que el Govern no ha gestionat bé la qüestió de l'impost de successions. En un parell de dies, diverses veus de l'executiu i de CDC i UDC van donar versions diferents sobre l'anunciada supressió de l'impost. "Un dels nostres deures és transmetre credibilitat. I això vol dir reconèixer els compromisos electorals i admetre quan una cosa no s'ha fet bé", ha afirmat Homs.

stats