Política
Política 03/08/2011

Homs diu que està "garantit" que qui compleixi els requisits cobrarà la renda mínima d'inserció

El portaveu del Govern assegura que s'han detectat "centenars de beneficiaris" que ni tan sols viuen a Catalunya

Redacció
2 min

BarcelonaLa renda mínima d'inserció no desapareixerà. Després de la polèmica aixecada ahir arran de l'aparició d'un document que anunciava la suposada eliminació d'aquesta ajuda, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha insistit avui que no hi ha cap intenció de suprimir-la. "Tota la gent que està dins de la norma, ben segur que ho cobraran. Això està garantit", ha assegurat en declaracions a El món a RAC1. Homs ha recordat, a més, que la partida destinada a aquest ajut és "de les poques que hem apujat": dels 110 milions d'euros del 2010 als 130 milions d'enguany. I ha avançat que "si al final falten més diners, s'hauran de posar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Homs ha destacat que "hi ha un abús en el nostre sistema de prestacions públiques, ho sap tothom, i el Govern hi ha de posar ordre, perquè si no pagaran justos per pecadors". En aquest sentit, ha afirmat que s'han detectat "centenars de beneficiaris" de la renda mínima d'inserció "que la cobren sense tenir els requisits, fins i tot sense viure a Catalunya!". Per això, diu, l'executiu ha optat per canviar el sistema per cobrar els ajuts, i substituir la transferència bancària per l'enviament d'un rebut nominatiu, "que ja s'ha tramès" i que obligarà els beneficiaris a "anar al banc a cobrar-lo i, per tant, a ser a Catalunya". "La petita molèstia serà que en comptes de cobrar el dia 1 cobraran el 3 o el 4", ha admès.

D'altra banda, Homs s'ha referit a la petició del PSC d'ajornar el debat sobre el pacte fiscal fins després de les eleccions espanyoles. "Això seria supeditar encara més la política catalana a l'espanyola. Ja ho sabem, que és així, però no ho fem de manera tan explícita!", ha reclamat. Segons ell, el PSC fa electoralisme quan "el primer que fa quan es convoquen eleccions és obrir un debat sobre una comissió del Parlament", i ha demanat als socialistes que "no ens facin fer el ball a tots per la seva dependència del PSOE i de la política espanyola".

Sobre la situació econòmica actual, el portaveu del Govern ha descartat que calgui preocupar-se per un possible rescat de l'economia espanyola, ja que "ens hem de fiar del que diuen les institucions europees". A més, en la seva opinió, hi ha "elements per a l'esperança" i "raons per tenir confiança en el nostre país". Tot i així, ha advertit: "El que no farà mai aquest Govern és explicar contes de fades a la gent, ni enganyar. Tenir la temptació de dir 'no us preocupeu, no hi haurà ningú que patirà, tot acabarà bé, no us heu d'esforçar perquè ja us ho resoldrà el pare Estat', això és enganyar la gent".

stats