DRET A DECIDIR
Política 12/04/2011

Últim intent a la desesperada de Solidaritat per salvar la llei d’independència

El partit de López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell demana una reunió aquest dimecres de bon matí a Artur Mas i s’ofereix a acceptar les esmenes de CiU

M.colomer
2 min

BarcelonaSolidaritat es veu a venir el que s’albirava inevitable des del primer moment: el Parlament vetarà aquesta tarda la tramitació de la proposició de llei de declaració d’independència després que CiU hagi fet oficial una abstenció que n’evita el debat parlamentari. Amb l’abstenció de CiU i ICV-EUiA, el veto de PSC, PP i C’s sumarà més diputats que els partidaris que segueixi la tramitació, ERC i SI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, i en un intent in extremis, el portaveu de Solidaritat al Parlament, Alfons López Tena, ha lliurat aquest dimarts una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li demana una reunió a les 9 del matí per fer-li evident la seva “disposició al diàleg” per pactar les esmenes que volgués introduir al text CiU. “No demanem a CiU que voti la llei tal com està establerta, sinó que permeti la tramitació, no posi límits al dret a decidir, i en seu parlamentària ja arribarem a acords sobre els continguts concrets de les esmenes”, ha manifestat Tena.

CiU argumenta que no vol vetar el tràmit d’una llei que defineix Catalunya com a nació i referma el seu dret a decidir, però tampoc es vol comprometre a proclamar la independència aquesta legislatura, com pretén Solidaritat. El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, afirmava avui que no veu cap contradicció al fet que la majoria del Govern hagi votat a favor de la independència en les consultes simbòliques i, en canvi, s’oposi al debat d’una llei d’independència al Parlament. “No és gens contradictori. Un pot estar d’acord amb el què, i no amb el com i quan”, ha argumentat Turull. La portaveu d’ERC, Anna Simó, ha demanat “coherència” a CiU perquè permeti el tràmit parlamentari de la llei.

En canvi, pel PP el debat de demà serà una “pèrdua de temps” i “un dels majors exercicis de cinisme i hipocresia” de CiU. En canvi, pel PSC, el debat servirà per posar en contradicció CiU sobre la independència i posarà en evidència que al Govern hi ha “dos estils, dues prioritats, dos nords i dos líders”.

stats