Política 02/09/2014

Iceta, disposat a ser el candidat del PSC a la Generalitat: "Si cal creuar el pont, el creuaré"

El primer secretari pronostica eleccions avançades després del veto del TC al 9-N

Ara
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja es veu candidat a la Generalitat. En una entrevista a 'Els matins', de TV3, ha pronosticat eleccions anticipades després del veto del Tribunal Constitucional (TC) a la consulta del 9-N i ha dit que, en aquest cas, "si cal creuar el pont, el creuaré". El PSC faria primàries, però Iceta ha admès que el temps seria just i ha donat per fet que ell aspiraria a ser el candidat, tot i que no ha descartat altres opcions. "Tinc una vocació política molt gran, i pel meu partit estic disposat a fer el que sigui", ha dit. "En alguns moments he cregut que m'he estat preparant per a moments com aquest", ha afegit després.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha insistit a criticar la via de la llei de consultes per convocar la consulta sobiranista i ha dit que el TC la vetarà i que tot plegat ens "abocarà" a unes eleccions anticipades.

"Complicitats" amb Duran

El nou líder dels socialistes catalans diu que la trobada d'aquest dilluns amb Josep Antoni Duran i Lleida va anar "bé" i que hi va tenir "complicitats". "Duran diu permanentment que les coses s'han de fer molt bé –ha explicat–, tot i que després potser no estem d'acord amb com s'han de fer".

stats