Política 13/02/2011

ICV-EUiA furga en el veto de Mas al nomenament de Crespo

La coalició presenta una bateria d’iniciatives al Parlament i titlla de “terrible” la gestió de Puig

F.c.
2 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha reunit aquest divendres amb el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

BarcelonaDurant els quatre anys que va durar el segon tripartit i en els quals Joan Saura va ser conseller d’Interior, ICV i el seu líder van rebre de valent. Ara no en volen deixar passar ni una i furguen en tots els errors i contradiccions de l’executiu d’Artur Mas, singularment els que afecten a la conselleria d’Interior. Ho han fet amb la manca de coordinació entre departaments i el compliment parcial de l’eliminació del límit 80 per hora i ho volen fer amb el cas Crespo. L’alcalde de Lloret i diputat de CiU havia de ser nombrat secretari de Seguretat però encara espera i, a mesura que passen els dies, la seva arribada a la conselleria esdevé més remota.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV-EUiA ha anunciat, a través del veterà diputat Jaume Bosch, que demanarà explicacions a la mesa del Parlament sobre la renuncia de Xavier Crespo a l’acta de diputat. A finals d’any, fonts de la conselleria van anunciar que Crespo seria nomenat per substituir Joan Boada i l’alcalde de Lloret es va acomiadar per carta dels empleats de l’ajuntament. El mateix Puig va confirmar el 3 de gener, segons recorda ICV, que Crespo ocuparia el càrrec polític més important del seu departament i ell va renunciar a l’escó. Dos dies després va tirar enrere davant la mesa la seva renuncia a l’acta i, aquest mateix dimecres, i a preguntes del cap de l’oposició Quim Nadal, del PSC, Artur Mas va admetre que el seu nomenament havia estat “frustrat”. Des de Presidència han explicat diverses vegades que el ‘cas Crespo’ és un càstig a la negativa de Felip Puig a rebaixar la nòmina d’alts càrrecs de la seva conselleria.

Bosch ha qualificat el balanç de Puig en cinquanta dies de ”terrible” amb “errors i desgavells” com la supressió de dues-centes places de mossos, la supressió del Programa contra la violència masclista, i del Codi d’ètica policial, i “com a culminació del desgavell”, les contradiccions i “manca de rigor” en el tema de la velocitat variable als accessos de Barcelona.

stats