Política 25/07/2011

El jutge identifica el jove que va suplantar Alberto Fernández Díaz en la votació de la Diagonal

Tres persones més investigades han quedat exculpades

Efe
2 min

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona ha identificat el suposat suplantador de la identitat del president del grup municipal PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en el vot de la consulta de la Diagonal i ha donat trasllat a la fiscalia perquè formuli la seva acusació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a què ha tingut accés Efe, el jutge identifica el periodista del diari digital "Directe.cat" B.F.F. com "la persona a qui indiciàriament s'imputen els fets", a l'hora que sobreseu provisionalment la causa respecte a tres persones més que també van ser investigades en no acreditar-se la seva participació.

L'acte disposa que es continuï la tramitació de les diligències obertes després de la denuncia que va interposar el 27 de juliol de l'any passat la fiscalia contra el presumpte suplantador de la identitat de Fernández Díaz en el vot de la consulta de la Diagonal.

Una vegada identificat el presumpte autor de la suplantació, el jutge demana al fiscal i a les acusacions personades que, en el termini de 10 dies, formulin escrit d'acusació en el qual sol·licitin l'obertura de judici oral o bé el sobreseïment de la causa.

A més de la fiscalia, està personat com a acusació el Partit Popular i també va anunciar que ho faria l'Ajuntament de Barcelona.

En el seu acte, el jutge informa de la finalització de les diligències obertes quan Fernández Díaz va acudir a votar en la consulta ciutadana el 12 de maig de 2010 i va comprovar que no podia fer-ho perquè algú ja ho havia fet utilitzant el seu nom i DNI.

Aquesta votació fraudulenta es va efectuar entre les 12:19 i les 12:23 hores de l'11 de maig a través d'un número de telèfon mòbil (que va ser identificat) i accedint des d'un ordinador (l'IP del qual també ha estat localitzada), segons consta en l'acte.

"De les actuacions practicades en la fase indicada es recull que hi ha indicis que B.F.F., periodista del diari digital "Directe.cat", va ser la persona que va dur a terme les operacions que van desembocar en la falsificació del vot.

El jutge apunta com a responsable civil subsidiari el "Col·lectiu 2014 de Reflexió Nacionalista", entitat gestora i editora del diari digital des del qual presumptament es va fer la suplantació, que ha estat argumentada per l'acusat com una acció per demostrar que el sistema de votacions no tenia garanties

stats