Política 04/07/2014

El jutge imputa el constructor Jordi Sumarroca en el cas de Torredembarra

L'empresari és fill de Carles Sumarroca, fundador de CDC i amic personal de Jordi Pujol

Efe
1 min
Jordi Sumarroca

TarragonaEl titular del jutjat número 1 del Vendrell (Baix Penedès) ha imputat el conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, per un presumpte delicte contra l'administració pública pel qual també estan imputats l'alcalde i sis regidors de Torredembarra (Tarragonès). Sumarroca va acudir al jutjat dimecres al matí, però es va acollir al dret a no declarar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutjat investiga, sota secret de sumari, un presumpte delicte contra l'administració pública que s'hauria comès entre l'Ajuntament i les empreses Maes –de l'alcalde, Daniel Masagué (CiU), empresonat a Brians 1–, la constructora Teyco i una immobiliària. El 26 de juny, la Guàrdia Civil va registrar durant 14 hores l'Ajuntament i també la casa i l'empresa de l'alcalde de Torredembarra, així com la seu de Teyco a Barcelona.

Teyco ha construït a Torredembarra l'aparcament de Filadors i també el Teatre Auditori, encara per acabar i situat just davant del restaurant Tropik, propietat d'un altre dels imputats en el mateix cas, l'empresari de Torredembarra Blas Niubó. Montse Gassull, la regidora d'ERC que va denunciar diversos contractes a la Fiscalia el 2012, va avançar dilluns que "això és només el començament" i que "parlem de molts milions d'euros que han sortit de l'Ajuntament".

stats