Política 25/01/2012

5 vots a favor i 4 en contra: el jurat no es creu les factures inculpatòries i considera que Camps no adjudicava contractes públics

El veredicte de no culpable a Camps i Costa s'ha aprovat per una majoria superior a la necessària

Efe
2 min

ValènciaEl jurat de l'anomenat "judici dels vestits" després de dos dies de deliberació ha emès un veredicte que declara "no culpables" l'expresident de la Generalitat i l'exsecretari regional del PP valencià, amb una majoria de cinc vots a favor i quatre en contra. Un veredicte en sentit contrari hagués requerit 7 vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La lectura del veredicte, com la majoria de la vista oral que s'ha desenvolupat durant vint jornades, ha resultat accidentada: el públic present a la sala ha esclatat en crits quan ha escoltat l'absolució de Camps, i el magistrat, visiblement molest pel desordre, ha ordenat desallotjar per poder prosseguir amb el tràmit.

Després del veredicte, el jutge ha absolt immediatament els processats en un pronunciament que plasmarà per escrit durant els propers dies, tal com estableix la legislació.

Dels vint punts que conformaven l'objecte del veredicte, el jurat ha considerat provats vuit punts favorables a Camps i Costa, i ha assenyalat com no provats deu punts contraris a ells, també per una majoria de 5 a 4 en ambdós casos.

En resum, el tribunal popular creu que no hi ha cap document legal per desacreditar que ells mateixos van pagar les peces que van adquirir en les botigues de Milano i Forever Young.

A més, qualifica la seva relació amb els supòsits caps de la trama Gürtel -Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez el Bigotes- com "merament comercial".

El famós document 71, una relació de noms associats a diferents imports, entre els quals figuraven els acusats, no té cap "credibilitat", i a més, els documents de pagament emesos per les botigues no es poden vincular als acusats, afirma el jurat.

Així mateix, i encara que el delicte pel qual se'ls ha jutjat no preveu aquest supòsit, la majoria dels membres del tribunal considera que ni Camps ni Costa tenen cap competència en l'adjudicació de contractes públics, tal com van subscriure els funcionaris que van declarar com testimonis en la vista oral.

El veredicte ha arribat 45 dies després que s'iniciés el judici, un procés lent i minuciós que s'ha desenvolupat en 26 sessions, la majoria d'elles de vuit hores o més, i que ha suposat un dels processos més mediàtics de tots els que han celebrat a Espanya.

stats