CONSULTES SOBIRANISTES
Política 14/01/2011

La Coordinadora Nacional exportarà les consultes sobiranistes arreu dels Països Catalans

Dirigents de CDC, ICV, Esquerra i SI donen suport a les consultes de Terrassa i Barcelona. Sandro Rosell mantindrà el compromís de Laporta i cedirà el Camp Nou als impulsors de Barcelona Decideix

Roger Tugas
2 min
Roda de premsa de la Coordinadora Nacional de les Consultes sobre la Independència amb els caps de campanya de Barcelona Decideix i Terrassa Decideix.

BarcelonaEl 10 d‘abril tindrà lloc la consulta sobre la independència a Barcelona i als últims municipis de Catalunya que així ho desitgin, tal com va marcar la Coordinadora Nacional, i per tant, “es tancarà una etapa”, segons ha explicat aquest matí un dels seus portaveus, Jaume Soler, qui també té molt clar, però, que “la nació catalana no és només el Principat”. És per aquest motiu que en una roda de premsa de la plataforma ha explicat que abans i tot de les últimes consultes iniciaran contactes amb entitats i organitzacions dels altres territoris interessades a impulsar processos similars, “amb el respecte estricte a la voluntat i estratègia pròpia” i sense exportar mimèticament el model.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ja hi ha qui s’ha interessat des del País Valencià per seguir l’exemple català i fins i tot nombrosos valencians s’han desplaçat per participar a les consultes del sud del Principat. Igualment, a les illes Balears i Pitiüses ja fa temps que existeix la plataforma Avançam, que, de forma similar a la catalana Decidim.cat, agrupa regidors favorables al dret de decidir i que ja han presentat i aprovat en nombrosos municipis mocions en aquest sentit. On està més avançat el procés, però, és a la Catalunya Nord, on una comissió que s’ha integrat per pròpia voluntat a la Coordinadora Nacional ja està treballant per organitzar una consulta per tal que la regió esdevingui un departament autònom dins l’Estat francès.

Quant a les últimes consultes a Catalunya, el cap de campanya de Terrassa Decideix, Domènec Jofresa, ha assegurat que de moment està havent-hi un “vot anticipat extraordinari” a la ciutat vallesana i ha avançat que el 23 de gener, l’últim dia de votació, s'acostaran al municipi el nou secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, el secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, i un dirigent d’ICV. Per a la seva banda, el cap de campanya de Barcelona Decideix, Xavier Martínez, també s’ha mostrat molt satisfet amb les votacions avançades, tot i que no ha volgut donar dades, i ha explicat que compten amb el suport de formacions com CDC, Esquerra i Solidaritat Catalana. Igualment, ha confirmat que el president del Barça, Sandro Rosell, manté el compromís contret per l’anterior junta del club, liderada per Joan Laporta, i durant els propers partits els organitzadors podran fer difusió de la consulta al Camp Nou, on també es podrà votar el 10 d’abril.

Aquell mateix dia, a més, votaran altres municipis, com Gavà, Bagà, Sant Julià de Ramis, Blanes, Albanyà i cinc localitats de l’Alta Segarra. Tanmateix, des de la Coordinadora Nacional insten a tots els municipis que han realitat o preveun realitzar una consulta que ajudin els seus veïns a promoure'n també una per aquella data. De moment, 529 municipis ja han organitzat el seu referèndum i en queden 418 per completar la totalitat dels del Principat de Catalunya.

stats