Política 22/05/2011

Els indignats es quedaran almenys una setmana més a la Puerta del Sol

No es fan responsables de l'abstenció que hi pugui haver en aquests comicis

Acn
2 min
L'assemblea de la plaça del Sol ha decidit prorrogar l'acampada

MadridL'assemblea general del moviment 15-M a Madrid ha decidit mantenir el campament a la Puerta del Sol almenys fins el pròxim diumenge en què tornaran a debatre si continuen amb la protesta o opten per altres vies reivindicatives. Paral·lelament crearan grups de treball per estendre les accions als barris de Madrid i articularan els moviments que ja han començat a la resta de municipis de la comunitat. Els "indignats" no es fan responsables de l'abstenció que es pugui registrar aquest 22-M perquè -afirmen- no han fixat cap postura respecte a la votació o a la participació. També reclamen que s'aixequin els càrrecs a la vintena de detinguts del desallotjament de dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els concentrats han adoptat la decisió de quedar-se almenys una setmana més malgrat que algunes de les veus que s'han pogut sentir a l'assemblea han posat de manifest el risc de perdre força a mesura que van passat els dies. Per això no s'ha aprovat la primera de les propostes respecte a aquesta qüestió i que apuntava que es quedarien "indefinidament" i "fins que es compleixin els objectius" de l'acampada.

A l'assemblea d'aquest diumenge han anat prenent la paraula els portaveus de totes les comissions. Tots han apostat per mantenir el campament, malgrat les divergències d'opinions respecte a si l'acampada ha de continuar fins a aconseguir els objectius o si cal anar pas a pas i debatre de nou la qüestió en una setmana. Finalment s'ha imposat la segona opció i el dia 28 de maig es decidirà sobre la continuïtat. Aquest mateix dia s'ha de celebrar assemblees populars als barris.

"Pinces perquè el vot faci menys pudor"

Els acampats no es fan responsables de l'abstenció que es pugui registrar aquest diumenge. Argumenten que malgrat que algunes de les plataformes de llançament del seu missatge han estat #nolesvotes no han fixat cap postura respecte al sentit del vot ni sobre la participació en aquests comicis, i per tant els vots en blanc, l'abstenció o l'afluència de gent a les urnes no té res a veure amb ells.

"Aquest moviment no sorgeix per les eleccions i el que passi a les eleccions no ens importa realment" ha afirmat Noelia, una de les portaveus del moviment, que assegura que el 15-M va "més enllà" d'aquestes eleccions i busca "un canvi polític i social, i no només una alternança política". De fet, aquest diumenge alguns dels concentrats repartien pinces d'estendre roba "per al nas" perquè "el vot faci menys pudor".

stats