Política 20/04/2017

Albiol subratlla que la justícia actua amb Ignacio González i retreu que Jordi Pujol estigui en llibertat

Arrimadas veu manca de "voluntat política" per lluitar contra la corrupció

Ara
2 min
Inés Arrimadas intervé al Parlament per valorar la nova estructura governamental

BarcelonaEl líder del PP català, Xavier García Albiol, ha comparat aquest dijous la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, amb el cas Pujol. Albiol considera que mentre la justícia ha actuat en el cas de González, a Catalunya "hi ha un expresident que ha cobrat comissions milionàries durant anys, que continua al carrer i no passa res", en referència a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president dels populars catalans també ha criticat que quan es "deté un dirigent independentista", s'acusi la justícia d'anar "en contra de Catalunya". En canvi, Albiol ha volgut posar en relleu que hagi sigut la mateixa presidenta de la Comunitat de Madrid qui portés a la fiscalia l'informe d'irregularitats durant l'etapa de l'expresident Ignacio González. En aquest sentit, quan es detenen dirigents del PP, Albiol ha subratllat que "ningú s'atreveix a dir que va en contra del govern espanyol".

Arrimadas no veu "voluntat política" per lluitar contra la corrupció

La líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, considera que els "vells partits", com el PP, el PSOE i Convergència -ara PDECat-, no tenen "voluntat política" per lluitar contra la corrupció, i per aquest motiu afirma que un dels objectius de la seva formació és "ser un partit útil" per "obligar els vells partits" a aprovar mesures anticorrupció com despolititzar la justícia, eliminar els aforaments i acabar amb els indults a polítics condemnats.

La cap de l'oposició al Parlament ho ha dit en una entrevista a 'El món a RAC1', l'endemà que l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González fos detingut en el marc d'una investigació sobre presumpte corrupció a l'empresa pública d'aigües de la Comunitat.

"Ja sabíem que el PP, el PSOE i CDC tenien corrupció. Però el que hem de fer, més enllà de denunciar la corrupció, és obligar els vells partits a aprovar mesures per lluitar-hi", ha insistit Arrimadas, alhora que ha afirmat que lluitar contra la corrupció "surt gratis". "L'únic que falta és voluntat política", ha afegit.

"El Govern no té cap interès a fer el referèndum"

En clau de política catalana, Arrimadas ha afirmat que és "segur" que no hi haurà a Catalunya cap referèndum "com a tal". "No sé si potser voldran fer un altre 9-N", s'ha preguntat la cap de l'oposició. De totes maneres, Arrimadas ha afirmat que "el Govern no té cap tipus d'interès" a fer el referèndum, i ha assegurat que "només els interessa el victimisme de poder dir 'no em deixen fer-lo'".

stats