Política 15/08/2012

Un últim informe mèdic podria determinar que Uribetxeberria pateix un càncer terminal

Segons el col·lectiu de suport als presos d'ETA Herrira, les últimes proves mèdiques que se li haurien fet a Uribetxeberria a l'Hospital Donostia confirmen que el càncer que pateix és "maligne i acabarà amb la seva vida"

Ara
1 min
SUPORT A URIBETXEBERRIA, DINS I FORA DE LA PRESÓ
 L'esquerra abertzale s'ha mobilitzat amb concentracions de suport al segrestador d'Ortega Lara. Deu persones que s'han adherit a la vaga de fam davant de l'Hospital Donostia van explicar ahir el seu punt de vista de la situació.

BarcelonaUn últim informe mèdic podria assenyalar que Iosu Uribetxeberria pateix un càncer terminal. Segons un comunicat que ha emès el col·lectiu de suport als presos d'ETA Herrira, les últimes proves mèdiques que se li haurien fet a Uribetxeberria a l'Hospital Donostia confirmen que el càncer que pateix és "maligne i acabarà amb la seva vida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uribetxeberria, condemnat pel segrest de José Antonio Ortega Lara, encadena 8 dies de vaga de fam i, diu el col·lectiu, ha perdut 8 quilos. Segons Herrira, els familiars del pres han estat informats de les proves fetes dilluns a Uribetxeberria, que apunten que la situació del reclús és irreversible i "no pot ser més greu".

Manifestació dissabte a Bilbao

Aquesta organització també ha avançat que convocarà una "mobilització general" aquest dissabte a Bilbao per exigir la posada en llibertat condicional de pres, condemnat pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara.

El cas d'Uribetxeberria és l'últim d'una llarga llista de membres d'ETA que han demanat quedar en llibertat al·legant patir una malaltia greu. La llei recull que els presos amb malaltia incurable poden ser classificats al tercer grau i ser excarcerats. Concretament, l'article 104.4 del Reglament Penitenciari afirma que els presos "molt greus amb patiments incurables", quan així consti en un informe mèdic, "podran ser classificats al tercer grau per raons humanitàries i de dignitat personal, atenent a la dificultat per delinquir i a la seva escassa perillositat".

stats