Política 27/07/2017

Podem inhabilitarà de sis mesos a tres anys els membres que filtrin informació que "comprometi" el partit

La formació d'Iglesias afegeix als estatuts com a infracció greu "desobeir les instruccions o directrius dels òrgans de govern i representació del partit"

Ara
2 min
Podem inhabilitarà de 6 mesos a tres anys als membres que filtrin informació que "comprometi" al partit

BarcelonaPodem ha acordat considerar una infracció greu la filtració d'informació interna que "comprometi" el partit, que estarà castigada amb la inhabilitació per exercir un càrrec intern o públic entre 6 mesos i 3 anys. La formació lila ha actualitzat els estatuts i, entre altres coses, ha ampliat el capítol relatiu a les infraccions que puguin cometre els seus membres i les sancions a què s'enfronten.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les noves faltes que Podem tipifica com a "greu" és "transmetre o filtrar informació interna que comprometi l'actuació dels òrgans, l'acció política de l'organització o la bona imatge de les persones que la representen". En el text, recollit per Europa Press, Podem també amplia la infracció greu que castigava la propagació "de notícies falses que desprestigiïn Podem, siguin desqualificadores de l'organització o dels seus òrgans". Ara, el partit de Pablo Iglesias inclou també la difusió de notícies "manipulades".

A més, afegeixen com a infracció greu "cometre indisciplina pública en relació amb les legítimes decisions dels òrgans competents de Podem o desobeir les instruccions o directrius dels òrgans de govern i representació del partit, o dels grups institucionals del mateix partit, quan no constitueixi una infracció molt greu".

"Els comportaments greus de boicot en assemblees, òrgans de direcció o grups de treball, com la realització d'interrupcions i acusacions constants i repetitives, amb accions disruptives que impedeixin el normal debat o treball polític o provoquin enfrontaments entre els integrants dels grups amb el resultat de la inutilitat fàctica dels mateixos actes", són altres conceptes mereixedors de sanció que s'afegeixen.

Tots aquests comportaments seran sancionats, a més de la dita inhabilitació, amb la suspensió temporal del dret a participar en els cercles i la suspensió de la militància durant un període d'entre 3 i 9 mesos.

Podem va aprovar en l'assemblea Vistalegre II, al febrer, encomanar a l'executiva estatal la renovació dels estatuts, amb els acords adoptats en aquell congrés, com ara el repte d'aconseguir una descentralització organitzativa més gran.

stats