DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Mas: “No em sento salvador del país, sinó un simple servidor”

El president de la Generalitat electe, Artur Mas, ha expressat la seva voluntat de ser "útil, eficaç i lleial" al país. En un breu discurs just després de ser investit per al càrrec, s'ha compromès a treballar perquè Catalunya "guanyi cotes de llibertat, autogovern i autoestima"

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEn la seva primera intervenciócom a president electe, Artur Mas ha agraït al president Jordi Pujol que hagués confiat en ell quan era "bastant desconegut i discutit". Al president Pasqual Maragall li ha agraït l'aposta que va fer per un Estatut que va crear "il·lusió i expectativa" malgrat com ha acabat. Del seu predecessor directe, José Montilla, n'ha destacat el tracte cordial que han tingut aquests anys i l'actitud "altament institucional i la dignitat amb què ha portat el procés de relleu i l'exemplaritat del traspàs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha agraït l'abstenció del PSC i el to constructiu -espera que sigui el "preludi" dels anys que vénen- amb què s'ha desenvolupat tot el debat d'investidura. No s'ha deixat l'agraiment a les persones que ha tingut al costat en la seva carrera de fons, amb set anys de travessia del desert, fins a la presidència de la Generalitat.

"Després de tots aquests anys i experiència acumulada, no em sento salvador del país, sino simplement un servidor", ha afirmat el president electe. S'ha compromès a treballar perquè Catalunya "guanyi cotes de llibertat, autogovern i autoestima", i ha mostrat la seva voluntat perquè el president que vingui darrera seu es trobi de llegat una Catalunya orgullosa amb uns catalans oprgullosos del seu "país pàtria i nació".

stats