Política 25/05/2011

El tribunal investigarà el PP valencià per finançament il·legal de campanyes electorals

Els jutges estudien si s'ha d'ajuntar aquest cas amb la causa dels vestits en què està imputat Francisco Camps

Efe
2 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) investigarà un possible delicte electoral del PP comès en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007, ara fa just quatre anys, i un altre de falsedat documental en les eleccions al Congrés i el Senat de 2008. També investigarà si la Generalitat valenciana va prevaricar i va cometre un delicte de suborn en contractes amb la firma Orange Market, al centre de la trama del cas Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la interlocutòria de 62 pàgines dictada pel magistrat José Francisco Ceres i feta pública aquest dimecres, la Sala Civil i Penal del TSJPV ha acordat assumir aquestes tres investigacions, procedents del Tribunal Superior de Justícia madrileny, i es planteja unir aquesta causa la del cas dels vestits de Francisco Camps, en el qual està imputat el president de la Generalitat, Francisco Camps.

Seran investigats Luis Bárcenas i Cristina Ibáñez, com a administradors del PP, els diputats valencians Vicente Rambla (també vicepresident del Consell), Ricardo Costa, David Serra i Yolanda García i els gestors d'Orange Market, Cándido Herrero, Álvaro Pérez, Pablo Crespo, Francisco Correa i José Luis Izquierdo.

Per aquest mateix delicte s'investigarà els gestors de les mercantils Facsa, Paviments del Sud-oest, Grup Vallalba, Constructores Formigons Martínez i PIAF. I persones no identificades anomenades "el príncep" i "el cantant" en converses enregistrades pels investigadors policials.

D'altra banda, s'ha d'investigar un delicte de falsedat en document mercantil atribuït als mateixos diputats implicats, als gestors d'Orange Market de les societats Facsa, Enrique Ortiz i fills, PIAF, Lubasa, Fundació Sedesa, Sedesa Inversions i Sedesa Obres i Serveis, i també a les dues persones no identificades.

El tribunal considera que es pot atribuir un delicte de prevaricació i suborn (pels contractes de Fitur de 2005 a 2009) a Milagrosa Martínez (exconsellera de Turisme i presidenta de les Corts), Rambla i Rafael Betoret (excap de gabinet de la Conselleria), i als gestors d'Orange Market.

Ara, el tribunal es planteja ajuntar aquest cas amb la causa per l'afer dels vestits que va rebre com a regal Camps, un cas de suborn amb el qual aquesta nova causa té connexions directes.

Pel que fa al delicte de finançament il·legal del partit, la interlocutòria considera que Camps "no apareix esmentat en concepte d'autor ni partícip" en aquests fets, i que "les mencions episòdiques i genèriques que es fan sobre ell en alguna de les converses telefòniques no tenen la necessària concreció fàctica".

stats