POLÍTICA
Política 10/03/2011

Puigcercós espera que la reunificació de l'independentisme vagi més enllà de les municipals

El president d'ERC revela "diverses reunions" amb Carretero. Insisteix que no repetirà com a president del partit en el proper congrés. Admet que li agradaria ser candidat als comicis al Parlament, però deixa clar que no ho ha de decidir ell. L'encara líder d'ERC diu que el ticket Portabella-Laporta per Barcelona "va pel bon camí"

Redacció
2 min
ERC, Solidaritat

BarcelonaEl president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme després dels últims moviments que han acostat ERC i Reagrupament en algunes candidatures locals per a les eleccions municipals. A Barcelona, a més, Portabella anirà de bracet amb Joan Laporta, després que l'expresident del Barça hagi plantat Solidaritat. En una entrevista a El Món a RAC1, Puigcercós ha revelat "diverses reunions" amb el líder de Reagrupament, Joan Carretero, per acostar posicions després del trencament i ha dit que espera que el retrobament vagi més enllà de les municipals. Diversos tertulians han recordat al líder d'ERC que la divisió del moviment independentista prové justament de l'últim congrés d'ERC. "Què vol que faci, que continuï equivocant-me? El que no té sentit és perseverar en l'error", ha respost Puigcercós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el pacte entre Portabella i Laporta a Barcelona, Puigcercós ha dit que està pràcticament fet i que l'expresident del Barça anirà de número 2, formant ticket electoral amb Portabella. "Pot fructificar, va pel bon camí", ha dit Puigcercós. Puigcercós ha evitat fer referència a les paraules de la cúpula de Solidaritat alertant que Laporta sempre pretén ser el líder allà on va. S'ha limitat a dir que creu que Laporta no té la intenció de fer-se militant d'ERC, i que això el descarta com a possible successor seu en el proper congrés del partit.

El líder d'Esquerra diu que la seva voluntat és treballar per una sola candidatura al congrés del partit, justament per evitar escissions posteriors. Puigcercós insisteix que no parlaran de lideratges i d'equips fins després de les municipals. Referma que no es presentarà com a president ni com a secretari general al congrés però ha obert la porta a presentar-se com a candidat a les eleccions al Parlament del 2014.

stats