Política 28/09/2016

Joan Rigol deixa la presidència de Demòcrates perquè li han reprovat haver donat suport a Homs el 26-J

L'expresident del Parlament havia de deixar el càrrec al gener però ha anunciat que avança la decisió, que es farà efectiva el 15 d'octubre

G. Pruna / N. Orriols
1 min
Joan Rigol a la roda de premsa de Demòcrates de Catalunya aquest divendres / FRANCESC MELCION

BarcelonaJoan Rigol deixarà la presidència del consell nacional de Demòcrates de Catalunya el 15 d'octubre, tal com ha avançat 'La Vanguardia'. L'expresident del Parlament i exdirigent d'Unió ja havia de deixar aquest càrrec el mes de gener vinent, però ha decidit avançar la decisió per les crítiques que va rebre per part de la direcció del partit –escindit d'Unió– per haver participat en un acte de campanya del candidat del PDC al Congrés, Francesc Homs, en la campanya de les generals del 26-J. L'entorn de Rigol no ha volgut confirmar a l'ARA els motius de la renúncia, però sí el fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de Demòcrates, però, sí que han confirmat a aquest diari que li van retreure a Rigol la seva participació en aquell acte, sobretot perquè Demòcrates havia decidit que no donar suport a cap candidat en la repetició de les eleccions al Congrés del 26 de juny. Cal recordar que Demòcrates va fer coalició electoral amb CDC per a les eleccions del 20 de desembre passat, sota el nom de Democràcia i Llibertat, però sis mesos després, CDC –ara PDC– es va presentar en solitari.

El 15 d'octubre Rigol formalitzarà la seva renúncia, que ja ha anunciat per carta a la direcció. L'expresident del Parlament el febrer del 2015 va assumir el càrrec de president del consell nacional de Demòcrates amb el compromís que seria només per a un any.

stats