Política 30/01/2015

Ortega: "Esmerçaré tots els esforços perquè la llei electoral sigui realitat ben aviat"

La vicepresidenta del Govern aposta per un sistema de doble urna que, a més, trenqui amb la rigidesa de les llistes tancades

Ara
1 min
Joana Ortega, al costat del conseller de Salut, Boi Ruiz, a Sant Feliu de Guíxols / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, s'ha compromès a intentar teixir l'ampli consens necessari per poder aprovar una llei electoral catalana, fins ara bloquejada per la impossibilitat de posar d'acord almenys dos terços de la cambra. "Aconseguir l’aprovació de la llei electoral de Catalunya és un treball del tot prioritari i esmerçaré tots els esforços necessaris perquè sigui una realitat ben aviat", ha afirmat Ortega en una conferència a Girona, segons un comunicat de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega s’ha posicionat a favor que el futur sistema electoral català potenciï el lligam dels diputats amb el territori i les persones que el trien, a través d’un sistema d’elecció en què "la meitat dels representants siguin escollits per llistes i l’altra meitat, en circumscripcions molt menors i lligades al territori per facilitar el retiment de comptes". A més, ha defensat que "cal acabar amb les llistes tancades". "Vivim circumstàncies històriques i cal estar a l’altura, perquè si els partits segueixen funcionant amb els mateixos esquemes de fa anys, la població buscarà altres alternatives", ha reblat.

stats