POLÍTICA
Política 26/10/2011

El CEO nega haver-se oblidat de preguntar per Fernández Díaz i acusa el PP de deixadesa

La carta en què el PP demanava que només es preguntés per la valoració de Sánchez-Camacho és del 27 de setembre, dues setmanes després de designar el candidat per Barcelona. "Que es mirin abans els papers", ha dit el director del Centre d'Estudis d'Opinió

Ara
2 min

BarcelonaEl director del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, Jordi Argelaguet, ha sortit al pas aquest dimecres de les crítiques pel fet que en l'últim baròmetre de l'organisme no es pregunti per la valoració del popular Jorge Fernández Díaz, i sí de la resta de candidats per Barcelona a les eleccions generals. El CEO va rebre la carta del PP proposant només el nom d'Alicia Sánchez-Camacho el 27 de setembre. Fernández Díaz va ser designat el 5 de setembre. La carta anava signada pel diputat del PP Enric Millo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Jordi Argelaguet ha explicat que no és la primera vegada que el PP només proposa un nom, en comptes dels dos noms que acostumen a proposar la resta de partits. És per això, ha dit, que el CEO no es va posar en contacte amb el PP per advertir-lo que no havien inclòs el candidat en l'últim baròmetre abans del 20-N.

"Hi ha partits que canvien els noms i n'hi ha que sempre posen els mateixos líders", ha dit el director del CEO. "A la carta del PP del dia 27 van dir que només volien preguntar per Sánchez-Camacho mentre que la resta de grups parlamentaris van enviar dos noms". "Nosaltres no hi podem fer res, que es mirin abans els papers", ha etzibat després de les crítiques de les últimes hores.

L'enquesta preguntava per la valoració de la resta de caps de llista per Barcelona. L'absència del candidat del PP va alertar dimarts els periodistes i el mateix PP.

Minuts abans, també a RAC1, Jorge Fernández Díaz ha lamentat els fets i ha acusat el CEO de "poca professionalitat" i de "mala fe". El candidat popular ha dit que Millo està "molt enfadat" perquè el CEO i el portaveu del govern, Francesc Homs, el culpen a ell del descuit.

stats