Política 17/05/2012

Jordi Pujol: "Catalunya es juga la Generalitat"

L'expresident creu que Catalunya podria ser intervinguda "d'aquí a quatre dies "

Acn
1 min

BarcelonaL'expresident Jordi Pujol creu que l'actual crisi del deute és un "drama" que situa Catalunya en una situació "molt perillosa" en què "està en joc la Generalitat". "Si hi ha una empresa molt ben portada però que ha invertit més del compte, i que ho deu tot a 20 anys, quèpassa quan no pot pagar?", es pregunta Pujol, "doncs que el competidor de la cantonada o el banc o l'Estat o qui sigui la compra a preu de saldo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant una jornada dels Esmorzars de Jordi Pujol amb l'economista Luis Conde, l'expresident ha posat en dubte que els deutes a llarg termini es puguin pagar, perquè no se sap que passarà. "D'aquí a quatre dies ens intervindran", ha dit, sense concretar si serà des de Madrid o des de Brussel·les.

Segons Pujol, dir que no passa res per estar endeutats és un argument "políticament i socialment desastrós". Ha posat les infraestructures com a exemple i ha criticat que el tripartit aprovés l'obra de l'Eix Transversal per pagar a 20 anys un mes abans de les eleccions. Perquè "si tenim les infraestructures però no les podem pagar, perdem el país", ha afegit.

I si finalment no es pot pagar la infraestructura, "ens ho poden prendre tot": la infraestructura, però també "l'empresa i la seu social". Pujol ha admès que aquest és un tema que "el preocupa molt aquests dies", i ha recordat que encara que el préstec sigui per pagar de vint a trenta anys, "les agències de ràting ho compten com a deute", i això afecta directament l'interès que la Generalitat ha de pagar per aconseguir finançament.

stats