POLÍTICA
Política 14/09/2011

Manuel Marín vol trencar la tradició i enviar una foto per a la galeria de presidents del Congrés

Bono ja ha dit que, si no envia una pintura, la penjarà al despatx

Efe
1 min

MadridDes del 1810, cada president del Congrés espanyol té el seu retrat penjat a la cambra baixa. Un cop deixa el càrrec, un pintor s'encarrega de fer el quadre corresponent. Fins ara sempre ha estat una pintura però Manuel Marín ha decidit innovar i vol que una fotografia de Cristina García Rodero pengi a la galeria d'expresidents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu successor, l'actual president José Bono, no li ha agradat gens la idea i li ha demanat que ho reconsideri. De fet, Bono ha avançat que, si opta per la foto en comptes d'una pintura, ell no la penjarà al passadís corresponent.

"Si finalment (Marín) cregués que ha d'enviar una fotografia en lloc d'un quadre, com s'ha fet des de 1810, ho deixaria col·locat al meu despatx perquè la Mesa (del Congrés) decideixi què fan amb la fotografia", ha assenyalat Bono als passadissos de la Cambra.

Els retrats dels expresidents del Congrés pengen en un dels passadissos de la primera planta del Palau de les Corts i és cada protagonista qui decideix qui és l'artista encarregat d'immortalitzar la seva imatge.

Segons ha apuntat Bono, a ell se li fa "dur" trencar la tradició dels quadres, un "sentiment" que traslladarà a Marín i que és també el de la Mesa del Congrés.

Bono ha volgut deixar clar que la seva intenció no és menysprear l'art de la fotografia, "sobretot quan la fotògrafa que es postula per fer el retrat de Marín és Cristina García Rodero", però ha remarcat que la galeria del Congrés és "una pinacoteca, probablement la pinacoteca de retrats polítics més important d'Espanya".

stats