Política 31/05/2012

Junqueras, sobre la cimera del pacte fiscal: "Mas deia el mateix que fins ara i Duran, el contrari"

El líder d'ERC diu a RAC1 que donarà suport al president de la Generalitat mentre continuï defensant la Hisenda pròpia. Celebra que el PSC se sumi al pacte, sempre que sigui per afegir-se a un concert econòmic "a la basca i a la navarresa"

Ara
1 min
Oriol Junqueras

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat la diferència de posicions entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, sobre el pacte fiscal, aquest dimecres en la cimera al Palau de la Generalitat. Junqueras diu que ara mateix ERC defensa el mateix que Mas, una Hisenda pròpia per a Catalunya, però ha alertat que no és el que vol Duran. "[A la reunió] Vaig sentir dir al senyor Duran una cosa diferent que al senyor Mas", ha dit Junqueras en una entrevista a RAC1. "Mas deia el mateix que sempre, i Duran, el contrari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És evident que al Parlament hi ha un ampli consens des de l'octubre passat perquè els ciutadans de Catalunya recaptin i gestionin els seus impostos, i no podem perdre temps, hem d'anar per feina", ha remarcat. I ha afegit: "Si el president Mas parla d'Hisenda pròpia i el portaveu Francesc Homs diu després [davant la premsa] que el model que defensa és el que defensa ERC, això vol dir que defensem el mateix".

En canvi, però, segons Junqueras, "hi ha diferències significatives en la manera i en el to" del que deien Mas i Duran a la cimera a porta tancada entre els líders polítics catalans. Junqueras celebra que el PSC se sumi al pacte, sempre que sigui per afegir-se a un concert econòmic "a la basca i a la navarresa".

stats