Política 27/02/2015

El jutge Santiago Vidal medita una oferta d'ERC per ser número 2 a la llista de Barcelona

Confirma en declaracions a RAC1 i Catalunya Ràdio que recorrerà la suspensió com a jutge davant el Tribunal Suprem

Ara
2 min
Primer pla del magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal / ACN

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal ha revelat aquest divendres que ha rebut una oferta d'ERC per incorporar-se com a número 2 a la llista del partit a l'Ajuntament de Barcelona, i ha dit que prendrà una decisió definitiva en els pròxims quinze dies, si bé ja ha admès en declaracions a 'El món a RAC1' que la proposta li agrada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal ha detallat que ha rebut l'oferta per part del candidat a l'alcaldia d'Esquerra, Alfred Bosch, amb el qual comparteix "el fet de ser independents" i un projecte per a la capital catalana que el "motiva". El jutge també ha admès que no ha tingut contactes amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), encara que també està obert a parlar-hi sobre projectes de futur per a la ciutat.

"Manen els fills i els hereus" del règim franquista

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan de govern dels jutges i magistrats, va decidir ahir suspendre durant tres anys Santiago Vidal per participar en la redacció d'una Constitució catalana i en actes sobiranistes.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Vidal ha carregat contra el CGPJ i ha assegurat que "és un òrgan polític". El jutge ha assegurat que ara "manen els fills i els hereus" del règim franquista.

Vidal, que està convençut que en algun moment s'haurà de trencar amb la legalitat espanyola, ha afirmat que si d'aquí a tres anys Catalunya és un estat independent, tornarà a ser jutge, però "de la República de Catalunya". De fet, ha admès que seria "un honor" per a ell ser el conseller o ministre de Justícia del nou estat.

Vidal ha assegurat que està molt agraït per les mostres de suport que ha rebut per part de la ciutadania i també de companys de l'àmbit judicial, que, tot i no estar d'acord amb el seu posicionament polític, li han fet arribar que "respecten el seu dret a la llibertat d'expressió". També ha confirmat que recorrerà la suspensió com a jutge davant el Tribunal Suprem.

stats