CANVI DE CICLE
Política 23/04/2014

Un comissari de la policia espanyola va ordenar investigar els jutges favorables al dret a decidir

Dos inspectors van fer un informe amb les fotos del DNI i els noms dels magistrats que van signar el manifest a favor de la consulta

Acn
1 min
Santiago Vidal és magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia.

BarcelonaEl comissari en cap de la brigada d'informació de la policia espanyola a Barcelona va ordenar a dos inspectors del cos fer un informe sobre els 33 jutges favorables al dret a decidir que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista. Així ho han declarat aquest dimecres al jutjat els dos inspectors que van accedir a la base de dades del DNI per consultar les fotografies i els noms dels magistrats, que van incloure en la documentació lliurada al seu comissari. Dels 33 jutges, 26 van aparèixer amb la foto del DNI publicada al diari 'La Razón', cosa que els va fer posar una denúncia per revelació de secrets. Els inspectors han dit que no van passar la informació al diari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts judicials, la declaració com a testimonis dels inspectors ha estat curta, d'uns 20 minuts cadascuna, i s'ha limitat a explicar que el comissari provincial d'Informació els va ordenar comprovar si els noms dels 33 jutges signants del manifest eren reals. Per això, van accedir a la base de dades del DNI per comprovar-ho. Un cop fet, van buscar els noms per internet, per constatar que efectivament eren jutges i magistrats destinats a Catalunya. Amb tota la informació, incloent-hi les fotografies del DNI, van elaborar un informe, que van lliurar al comissari. En cap cas, han dit, el van filtrar al diari madrileny.

Ara, previsiblement, les parts sol·licitaran la declaració dels altres dos agents policials que van consultar els DNI dels jutges, destinats a Alcalá de Henares i Madrid, així com del comissari de Barcelona que va ordenar l'informe i potser algun responsable del diari 'La Razón'.

Els dos inspectors que han declarat aquest dimarts han assegurat que no treballen a la mateixa unitat que els altres dos agents de Madrid i Alcalá.

stats