Política 17/03/2012

El director de l'Oficina Antifrau, contra les donacions anònimes als partits polítics

Daniel de Alfonso prohibiria aquestes aportacions perquè "l'anonimat sempre encobreix alguna cosa". "Com sabem que aquests diners no vénen d'alguna cosa il·legal i es blanquegen a través d'un partit?", pregunta

Efe
1 min

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, aposta per prohibir les donacions anònimes als partits polítics, per evitar que puguin ocultar actuacions fraudulentes, i suggereix eximir de tributació les donacions sempre que siguin "transparents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso ha defensat en declaracions a l'agència Efe que s'impulsi una nova llei de finançament dels partits polítics, perquè hi hagi més "transparència i credibilitat" de cara a la ciutadania. Per això és partidari de prohibir les donacions anònimes, per "desterrar sospites, mals hàbits i sorpreses poc agradables".

"L'anonimat encobreix sempre alguna cosa, l'anonimat és contrari a la transparència, pot ocultar conductes molt desviades de la legalitat, com tractes de favor, acords de futur o concessions", ha argumentat.

Pel director de l'Oficina Antifrau, "el major aliat de la corrupció és l'obscurantisme, l'opacitat, l'anonimat en el qual es fan totes aquestes coses".

"Qui em diu a mi que aquesta donació d'un milió d'euros no prové d'una activitat il·lícita i que no s'estan blanquejant diners i convertint el partit polític en cooperador o còmplice? No és un tema menor. Jo defenso conductes transparents en l'àmbit públic", ha insistit.

De Alfonso ha argumentat que "tothom que vulgui col·laborar" amb un partit, "perquè se sent identificat amb la seva ideologia o la seva forma de pensar", ha de poder fer les donacions que cregui convenient "sense cap límit", però sempre des de la màxima transparència.

stats