IMMIGRANTS EN POLÍTICA
Política 17/10/2011

CDC aprofita l'estada a Govern per captar el suport d'immigrants llatins a costa del PSC

Àngel Colom promou la creació de noves entitats de nouvinguts properes a Convergència i prepara congressos que els articulin segons les zones de procedència

Joan Serra
1 min
La visualització del flirteig El Primer Congrés dels Latinos Catalanistes, promogut des de CDC, va reunir 350 representants del teixit associatiu llatinoamericà. Els símbols -senyeres i banderes dels països d'origen dels congressistes- van ser presents a les jornades, durant les quals es va aprovar una resolució a favor del model d'immersió lingüística.

BarcelonaLa tasca de CDC per sumar immigrants al seu projecte està donant fruits mol palpables, sobretot des que va accedir al govern de la Generalitat i a la majoria d'ajuntaments catalans. Una evidència tangible és la celebració al setembre del Primer Congrés dels Latinos Catalanistes, amb la participació de 350 representants del teixit associatiu i la creació de projectes com Espai Latino. L'impulsor d'aquestes iniciatives, el secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, també s'ha encarregat de promoure l'impuls de noves entitats que facin la competència a associacions històricament properes al PSC o a captar-ne d'aquestes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta iniciativa, però, s'estendrà aviat a altres col·lectius i es preparen tres congressos més d'afrocatalans, marroquins i immigrants provinents d'Àsia del sud que se celebraran entre finals d'any i el primer trimestre del 2012.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM i a l'edició impresa d'aquest dilluns.

stats