Política 15/08/2011

El lehendakari reconeix la legalitat de Bildu però li insisteix que "demani a ETA que desaparegui"

Dirigents dels partits que formen Bildu es reuniran demà amb representants d'Aralar per estudiar la possibilitat de configurar una aliança electoral nacionalista per les eleccions del 20 de novembre

Agències
1 min
Patxi López durant la compareixença d'avui / REUTERS

MadridEl lendakari, Patxi López, ha reconegut la legalitat de Bildu que va avalar el Tribunal Constitucional abans de les eleccions municipals i autonòmiques. En una entrevista a El País, López també es queixa de "l'actitud" de la formació perquè "s'ha situat al centre del debat no per fer alguna cosa, sinó per no fer el que li correspon i exigeix la immensa majoria de la societat basca: actuar com els demòcrates, reconèixer a les víctimes i el dolor causat per una banda terrorista durant masses anys, i exigir la desaparició d'ETA, perquè la seva pròpia existència és una amenaça per la societat". També torna a reclamar a la formació, com les últimes setmanes estan fent tant dirigents del PSOE com del PP, que Bildu demani a ETA que desaparegui, assimilant un partit polític i una banda terrorista, una relació que Bildu avui ha tornat a negar assegurant que "a l'escenari a curt termini" que contempla Bildu, "ETA no hi cap".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, dirigents dels sectors polítics que conformen Bildu (EA, Alternatiba i l'esquerra abertzale) es reuniran demà amb representants d'Aralar per analitzar conjuntament la proposta de configurar una aliança electoral nacionalista per les eleccions del proper 20 de novembre. La reunió es celebrarà demà a la seu d'Aralar de Sant Sebastià, on representants de les quatre formacions exposaran els seus plantejaments de cara a les eleccions generals. La proposta d'una amplia aliança electoral amb Bildu, Aralar i PNB pretén que les forces nacionalistes tinguin més força al parlament espanyol a l'hora de defensar el dret a decidir dels bascos. Fins ara, el PNB ja s'ha desmarcat de la proposta per considerar que "no és sincera".

stats