Política 06/10/2015

Llanos de Luna exigeix a l'Ajuntament de Badalona que demostri que té l'efígie del rei al saló de plens

Ara
1 min
Albiol, Camacho i Levy, amb Llanos de Luna a la delegació del govern espanyol a Catalunya / EFE

BarcelonaLa Delegació del govern espanyol a Catalunya ha advertit a l'Ajuntament de Badalona que la retirada de l'efígie del rei Felip "contravé la normativa". Llanos de Luna, molt activa en la persecució legal dels ajuntaments que no col·loquen la bandera d'Espanya i col·loquen estelades, afegeix així un nou capítol en la seva defensa dels símbols espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'equip de govern de Badalona, format per Guanyem Badalona en Comú (CUP i Podem), ERC i ICV-EUiA, va retirar el retrat de Felip VI del saló de plens emparant-se en el reglament municipal. També el nou consistori de Barcelona va retirar el bust reial.

Llanos de Luna ha enviat al consistori un escrit, al qual ha tingut accés l'agència Efe, en què li recorda que la llei estableix que "en lloc preferent de la sala de sessions hi ha d'estar col·locada l'efígie de Sa Majestat". La delegada dóna un termini d'un mes perquè l'Ajuntament certifiqui "documentalment i gràficament" que ha adoptat "les mesures necessàries per donar compliment al citat article".

stats