Política 29/04/2015

El PSC acusa el Govern de voler crear "ciutadans de primera i de segona" amb la nova llei electoral

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, replica que l'acord de mínims garanteix que tots els vots "valguin igual"

Ara
1 min
Celestino Corbacho, durant una entrevista a l'ACN

BarcelonaEl PSC segueix enrocat en no sumar-se a l'acord de mínims per poder impulsar la llei electoral. El diputat socialista Celestino Corbacho ha acusat aquest dimarts al Govern d'estar promovent una llei que pot acabar generant "ciutadans de primera i de segons" si no es garanteix que el vot dels catalans tingui el mateix valor independentment del lloc en el qual resideixin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Corbacho ha subratllat que mai una llei tan important s'havia tramitat "de forma tan precipitada" i ho ha atribuït a l'acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras per "fer en dos o tres mesos allò que han estat incapaços de fer en dos anys i mig".

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el debat en el pròxim ple de la llei electoral és una "data històrica" i ha emplaçat els socialistes a tenir "capacitat de cessió" per poder-s'hi sumar. Corbacho ha respost que el seu partit té predisposició per "renunciar" a determinats aspectes malgrat considerar que el sistema alemany és un bon referent però ha criticat que, al seu judici, l'acord que es portarà al ple no garanteix que el vot dels catalans tinguin el mateix valor. "No fan bé de jugar com juguen amb les paraules. Tots els vots valen igual", ha etzibat Homs.

stats