POLÍTICA
Política 07/09/2011

Trontollen els fonaments de la normalització lingüística

El TC va decidir que el català era la "llengua pròpia" de Catalunya però hi va esborrar l'incís "preferent". L'ultimàtum del TSJC a la immersió és només una de les conseqüències d'aquella sentència. Els juristes alerten que en poden venir més

Redacció
1 min
Unitat civil per la llengua El model educatiu únic amb el català com a llengua vehicular ha estat un dels cavalls de batalla del catalanisme polític des de la Transició en benefici de la màxima "Catalunya, un sol poble". 30 anys després, la defensa del que ha esdevingut un model d'èxit a nivell cohesionador és un dels elements que més unitat civil i política genera al país.

BarcelonaL'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la immersió lingüística és només una de les conseqüències que pot provocar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut del juny de l'any passat. La sentència ja va obligar a suspendre part dels reglaments lingüístics d'alguns ajuntaments. L'anul·lació a l'Estatut de l'incís "preferent" quan es parla de "llengua pròpia" és el que posa en perill tot el model català. Juristes consultats per l'ARA creuen que el TC ha intentat posar límits a la normalització. "La sentència ha fet que la llengua catalana, a més d'inútil a Espanya, sigui innecessària a Catalunya", diu Antoni Milian, catedràtic de dret administratiu de la UAB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir el reportatge complet de Marc Colomer en aquest article de l'ARA PREMIUM.

stats