ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 14/07/2015

Les entitats donen per fet un Govern de concentració que encamini Catalunya cap a la independència

Junqueras manifesta a la sortida de la cimera que "hi ha un preacord susceptible de ser aprovat pels òrgans dels partits" i, si això passa, s'explicarà públicament

Oriol March
1 min
Jordi Sànchez i Muriel Casals, a la sortida de la cimera / PERE VIRGILI

BarcelonaLes entitats sobiranistes ja són fora del Palau de la Generalitat després de reunir-se amb CDC, ERC i el president de la Generalitat, Artur Mas. Muriel Casals, presidenta d'Òmnium, ha apuntat que després de les eleccions hi hauria d'haver un Govern de concentració per encaminar el país cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara hem de guanyar el plebiscit", ha apuntat Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "La música sona molt bé i serà molt potent", ha apuntat Sànchez, que ha afegit que hi ha "moltes expectatives" de cara al 27-S. "Ara hem d'esperar la ratificació de partits i entitats", ha indicat. El president de l'ANC ha assenyalat que l'acord es presentarà "demà o demà passat".

De fet, Sánchez ha apuntat que "avui no se'ns demanava l'aval, se'ns presentava l'acord, l'aval quan el secretariat l'hagi discutit". Aquest mateix dimarts es reunirà el secretariat nacional de l'ANC i, per altra banda, es trobarà una executiva àmplia d'Òmnium.

Al seu torn, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat a la sortida de la cimera que "hi ha un preacord susceptible de ser aprovat pels òrgans dels partits". El líder dels republicans s'ha limitat a afegir que el pacte s'explicarà públicament tan bon punt el preacord sigui ratificat.

stats