Política 29/07/2017

Lluís Llach: "Podem fer un estat molt millor del que tenim ara, i els catalans que se senten espanyols també ho saben"

El diputat de Junts pel Sí diu a Catalunya Ràdio que la independència està "prou madura" però que "està a les mans de la gent del carrer"

Ara
2 min
Lluís Llach durant l'homenatge a Muriel Casals al Parlament

BarcelonaLluís Llach considera que la independència de Catalunya està "prou madura" per consolidar-se, però assegura que la culminació d'un estat propi "està a les mans de la gent del carrer, que és qui va començar aquesta historia i és qui l'ha d'acabar". Tanmateix, el cantautor i diputat de Junts pel Sí afirma que "la maduresa arribarà el dia que la gent pugui votar", i per això afirma que el referèndum de l'1 d'octubre és "sinònim de democràcia per sortir d'un estat que ja no sé ni com qualificar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dissabte a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Llach ha assegurat que "podem fer un estat molt millor del que tenim ara", i ha afegit que, fins i tot, "els catalans que se senten espanyols també ho saben".

El diputat ha lamentat els interrogatoris d'aquesta setmana de la Guàrdia Civil a diferents càrrecs del Govern per l'1-O i ha assegurat que li recorden "el tardofranquisme", alhora que ha afirmat que són "el termòmetre exacte de la qualitat democràtica de l'estat espanyol".

Preguntat per si el Govern ja disposa de les urnes per al referèndum, fent referència a una informació que va avançar l'ARA aquesta setmana, Llach s'ha limitat a dir que "tindrem urnes, la gent votarà en urnes".

Llach també ha afirmat que, en cas que guanyi el 'sí' a l'1-O, la independència "es declara des del Parlament, no des del balcó de la plaça Sant Jaume".

Respecte dels canvis que s'han produït al Govern les darreres setmanes, el diputat ha defensat els consellers que han deixat l'executiu i ha assegurat que "Jordi Baiget, Jordi Jané i Neus Munté han fet una feina extraordinària".

Preguntat per la seva faceta com a polític, el cantautor ha afirmat: "Per mi, ser diputat és un gran fracàs; m'havia planificat la vida d'una altra manera". I ha afegit: "Si a la tardor no em dedico a la política perquè els resultats són bons, me n'alegraré".

stats