MODEL DE GESTIÓ AEROPORTUÀRIA
Política 20/07/2011

Mas admet que la Generalitat no participarà en la gestió del Prat

El president reconeix que un cop el govern espanyol ha decidit que privatitza els aeroports, el Govern només pot aspirar a “vigilar-ne” la gestió

S.gonzález / M.colomer
1 min

BarcelonaVigilància de la gestió, sí, però no gestió. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès avui que la privatització dels aeroports espanyols comporta que la Generalitat quedarà relegada a un paper majoritari en l'entitat que en controlarà la gestió. Després que ahir la Bilateral arrenqués una majoria determinant de la part catalana en l'entitat de vigilància de la gestió, Mas ha reconegut que no era a això al que aspirava, però hi ha volgut restar importància. En resposta a una pregunta d'ERC a la sessió de control al Parlament, Mas ha argumentat: “No dic que hàgim aconseguit el que es volia en el seu moment. S'ha pres la decisió de privatitzar. Això vol dir que la gestió la té una empresa privada. Vigilar la concessió és la gran influència que es pot tenir”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha deplorat la “magnificació dels resultats” de la Bilateral d'ahir per part del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. Simó ha carregat contra un model de gestió aeroportuari “subsidiari i centralista”, que s'allunya de la reclamació que la societat civil va fer a l'Iese el 2007, en què reclamava per al Prat una gestió individualitzada i diferenciada de la resta d'aeròdroms espanyols. Pel president del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, l'acord per a la societat de vigilància de la gestió del Prat és el "mínim imprescindible", que si l'hagués assolit el tripartit CiU l'hagués considerat "foc d'encenalls".

stats