POLÍTICA
Política 17/05/2011

Esperanza Aguirre reclama als tribunals els 1.000 milions del seu fons de competitivitat

La Comunitat de Madrid ha presentat un recurs a l'Audiència Nacional. "El senyor Zapatero és un morós i li exigim que pagui", ha dit el conseller d'Economia, Antonio Beteta

Agències
1 min

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha decidit portar als tribunals la reclamació dels 1.000 milions d'euros que el govern espanyol els deu del fons de competitivitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller d'Economia i Hisenda, Antonio Beteta, ha presentat el recurs aquest dimarts al matí a l'Audiència Nacional. Beteta ha recordat que l'Estat ha pagat l'avançament dels diners els últims dos anys, i que aquest any, de moment, no ho ha fet, i no es mostra disposat a fer-ho. "Això suposa un atac directe a l'estat del benestar perquè són 1.000 milions d'euros, que la Comunitat de Madrid no tindrà per finançar la sanitat, l'educació i la dependència", ha remarcat.

El conseller madrileny també ha dit que això suposa "un autèntic maquillatge als comptes de l'Estat", ja que "emmascara la mala gestió econòmica de l'Estat per traslladar-la aparentment a les comunitats autònomes". "El senyor Zapatero es converteix en un morós i li exigim judicialment que pagui", ha conclòs.

El govern de Castella-la Manxa ja ha posat un recurs davant els tribunals per reclamar a l'Estat el pagament dels 400 milions d'euros del sistema de finançament.

Catalunya ha descartat per ara acudir als tribunals però la Generalitat ha deixat clar que lluitarà fins a l'últim moment. El Congrés va tombar la setmana passada amb els vots del PSOE i l'abstenció del PNB una moció de CiU que reclamava el pagament dels 1.450 milions, el deute estimat per aquest any del fons de competitivitat.

stats